Welkom bij Landelijke Gilde Schriek

Zomer

De examens zijn achter de rug, de Belgen doen het uitstekend op de wereldbeker, de ronde van Frankrijk is gestart, de zomer is begonnen!

Dat betekend ook dat er weer heel wat te beleven zal zijn in Schriek. Dit jaar moet je niet naar het zuiden afzakken om een geslaagde vakantie te beleven, met deze temperaturen en het aanbod van activiteiten in het dorp kan de zomer niet meer stuk. Wat je van onze gilde mag verwachten de komende maanden lees je verder in dit Gildeleven. Vergeet zeker niet bijgesloten enquête in te vullen!

We hopen je zeker te ontmoeten tijdens de één of andere activiteit in het dorp.

 

Nieuws

De bank van Landelijke Gilden Oproep aan al onze led ...

In de Kijker

Verslag Bezoek aan het Botermolenmuseum in Keerbergen ...

 

De bank van Landelijke Gilden

Oproep aan al onze leden!

Wij mogen in ons mooi Schriek, op het schoonste plekje van Schriek een zitbank plaatsen.

En jullie mogen kiezen waar deze in Schriek komt te staan!

Landelijke gilden nationaal heeft besloten dat we extra hard moeten kunnen genieten van ons eigen mooie dorp!

Er loopt een campagne vanaf 15 mei tot en met 15 juli, in deze periode kan je stemmen op je eigen favoriete plek, waar de bank volgens u moet komen.

Nu vragen we aan jullie om jouw favoriete plek door te sturen tegen 15 februari naar : jelle.claes@landelijkegilden.be en de 3 meeste voorkomende plaatsen zullen deelnemen aan de uiteindelijke verkiezing.

 

 

Verslag Bezoek aan het Botermolenmuseum in Keerbergen

Dinsdag, 28 juli kwamen een vijfentwintigtal personen om 14 uur aan de ingang. Na een korte “drink-pauze” begon de groep onder leiding van drie gidsen aan de rondgang in het museum.

In de verschillende afdelingen werd er geluisterd naar de deskundige uitleg van de gidsen. Wat een aanbod! Heel wat voorwerpen, waarvan ik er veel nog nooit gezien had, en dus niet kende, werden en besproken. Er is dus veel bijgeleerd. In één van de plaatsen was de inrichting met voorwerpen uit de oude kerk van Keerbergen, bijzonder. De preekstoel was een voorbeeld van kunst in de hoogste graad, prachtig. De kruisweg, de talrijke afbeeldingen en de verschillende orgeltjes gaven deze invulling een echt religieus karakter. Wat een inzet… wat een werklust moeten de leden van de heemkring aan de dag gelegd hebben om dit alles te realiseren… en dat met slechts een twintigtal leden! Trouwens alle medewerkers doen dit volledig gratis en op vrijwillige basis. Na een bezoek aan de schuur en de karrenafdeling (zelf door de leden gebouwd) konden de bezoekers nog genieten van een lekkere pannenkoek.

Het leerrijk bezoek eindigde voor de mensen rond 18 uur.

Rita Borré