Welkom bij Landelijke Gilde Schriek

Herfst

 

Na een lange zomer maken we ons op voor de herfst. Het leven valt terug in de gewone plooi, terug naar school, gedaan met het grote verlof…

De natuur krijgt weer een andere kleur, het groen maakt plaats voor een bonte mengeling van herfstkleuren… Het moment om de laatste vruchten uit de tuin te oogsten en om paddenstoelen te bewonderen in het bos.

De avonden worden ook weer langer, tijd dus om onze najaar activiteiten aan te kondigen.

Tijd ook om de lidkaarten te vernieuwen, de bijdrage bedraagt dit jaar 28€.

Uiteraard krijg je hiervoor een flinke korting op onze activiteiten en krijg je een abonnement op dit Gildeleven, Libelle Nest en Buiten.

Tot weldra in Schriek

 

Nieuws

Schriek in a box            ...

In de Kijker

Verslag Weekend Ardennen door Wannes, Wies en Josse ...

 

Schriek in a box                             .

Wij als landelijke gilde zijn nog altijd nauw betrokken met het leven op den “boerenbuiten”, en daar op die “boerenbuiten” is er heel veel bedrijvigheid!

Er is zelfs zoveel bedrijvigheid dat we als inwoners van diezelfde “boerenbuiten” niet weten wat er allemaal geproduceerd wordt.

Daar willen wij als landelijke gilde verandering in brengen, wij hebben een selectie gemaakt van de fijnste producten die bij ons geteeld worden.

Deze selectie steken we in een box, en die gaan we verkopen aan een democratische prijs.

Op ons jaarlijks teerfeest onthullen we wat er in die box zal zitten, kan je er niet bij zijn?
Geen ramp! Er zal meer dan voldoende promo gemaakt worden voor dit initiatief, omdat we zo verdomd trost zijn op onze Schriekse boeren!

Bestellen kan vanaf 9 februari, vanaf dan vindt je ook alle info op de website.Klik Hier!

De actie loopt af op 9 juni 2019 of tot het maximum van 1000 verkochte stuks bereikt is.

De boxen kunnen afgehaald worden op 16 juni 2019.

 

Verslag Weekend Ardennen door Wannes, Wies en Josse

 

 Vrijdagavond zijn we om 5 uur met de bus vertrokken naar Massembre. Toen we daar aankwamen hebben we eerst gegeten en daarna hebben we een wandeling gemaakt door het bos. Om de avond af te sluiten hebben we rond het kampvuur gezeten en worstjes en marshmallows geroosterd.

Zaterdag ochtend moesten we op tijd opstaan maar er was wel een lekker ontbijt .

Daarna zijn we gaan rail biken. Op de terug weg reden we met 9 karretjes achter elkaar en leek het net een echte trein. Het was bergaf en we gingen dan ook heel snel. Daarna zijn we een touwenparcours gaan doen en het was super hoog.  65 Meter boven de grond en met een death ride van 25 meter hoog steil naar beneden. Vervolgens zijn we in een kruiptunnel gaan kruipen van ongeveer 200 meter lang.

’s Avonds was er een optreden van een goochelaar. Hij deed heel veel leuke goocheltrucks en hij had ook echte muizen en duiven bij. Daarna kwam hij aan elke tafel nog een paar kleine truckjes doen.

De volgende ochtend mochten we een uurtje langer slapen. Na een wandeling met verschillende hindernissen en een hele steile helling zijn we de everzwijnen en de herten gaan voederen.

In de namiddag zijn we in Dinant nog met een boot gaan varen op de Maas en daarna zijn we terug naar Schriek gereden.

Het was een geweldig weekend en volgende keer gaan we zeker en vast terug mee!