Welkom bij Landelijke Gilde Schriek

Herfst

 We beleefden een zomer om U tegen te zeggen, het ene warmterecord na het andere sneuvelde. Hopelijk heb je ook voor de nodige verkoeling kunnen zorgen en hebben de planten in je tuin niet teveel geleden onder de droogte.

Na een druk zomerprogramma in onze gilde maken we ons op voor het herfstprogramma. Dit start al snel met de dag van de landbouw waar we dit jaar actief aan meewerken met onder andere ook een boerenmarkt.

Kijk snel in dit Gildeleven voor alle details van ons herfstprogramma.

Tot weldra in Schriek

 

 

Nieuws

-  

In de Kijker

Tuttenboom Als Landelijke Gilde van Schriek willen w ...

 

-

 

Tuttenboom

Als Landelijke Gilde van Schriek willen we continu blijven investeren in de samenleving van Schriek. We willen zowel onze Schriekenaars, maar ook de nieuwe inwoners zich thuis laten voelen in Schriek, en iets wat ons allen met ons dorp verbind zijn onze kinderen. Zij groeien op in het dorp, gaan naar de lokale school en zij zijn misschien zelfs lid bij de KLJ. Deze kinderen willen we nu net zich ontzettend thuis laten voelen en daarom willen we hen een handje helpen op een belangrijk  moment in hun leven. Het loslaten van de tut is iets symbolisch en we willen dit nog specialer maken door voor hen een boom te voorzien waar zij hun tutje in kwijt kunnen en zo voor altijd verbonden zijn met de Schriekse bodem.

Ondertussen is de eerste tut gespot in onze tuttenboom aan de kerk

Een blijvende herinnering voor de peuter die de moed vond om zijn tut voorgoed vaarwel te zeggen.

Als tegenprestatie kreeg hij een verassing toegestuurd van onze Gilde.

Andere tutten zijn welkom!