Welkom bij Landelijke Gilde Schriek

Lente ...             

Na een prachtige maand maart zijn we april minder goed gestart.  De nachtvorst van de eerste dagen waren een beproeving voor de vele bloesems en de ontluikende natuur.

Maar geen nood, nu de dagen volop aan het lengen zijn en de ijsheiligen al in het zicht zijn gaan we terug naar buiten met onze activiteiten. Denk maar aan onze planten en rommelmarkt en het ontbijt in het dorp.

We hopen jullie op onze volgende lente activiteiten massaal tegen te komen in Schriek.

 

 

Nieuws

-  

In de Kijker

Tuttenboom Als Landelijke Gilde van Schriek willen w ...

 

-

 

Tuttenboom

Als Landelijke Gilde van Schriek willen we continu blijven investeren in de samenleving van Schriek. We willen zowel onze Schriekenaars, maar ook de nieuwe inwoners zich thuis laten voelen in Schriek, en iets wat ons allen met ons dorp verbind zijn onze kinderen. Zij groeien op in het dorp, gaan naar de lokale school en zij zijn misschien zelfs lid bij de KLJ. Deze kinderen willen we nu net zich ontzettend thuis laten voelen en daarom willen we hen een handje helpen op een belangrijk  moment in hun leven. Het loslaten van de tut is iets symbolisch en we willen dit nog specialer maken door voor hen een boom te voorzien waar zij hun tutje in kwijt kunnen en zo voor altijd verbonden zijn met de Schriekse bodem.

Ondertussen is de eerste tut gespot in onze tuttenboom aan de kerk

Een blijvende herinnering voor de peuter die de moed vond om zijn tut voorgoed vaarwel te zeggen.

Als tegenprestatie kreeg hij een verassing toegestuurd van onze Gilde.

Andere tutten zijn welkom!