Welkom bij Landelijke Gilde Schriek

Nieuw jaar

Toen we in september een nieuwe start maakten dachten we dat we terug vertrokken waren voor een goede gildewerking in Schriek. Toen stak een andere Griekse letter de kop op en moesten we terug inbinden...

Maar nu bijna iedereen zijn uitnodiging voor een boosterprik heeft gehad maken we ons klaar voor een goed gevulde activiteitenkalender voor 2022.

Er staat heel wat op het programma voor jong en minder jong. Voor sportievelingen en voor levensgenieters.

We wensen iedereen dan ook het beste toe voor het nieuwe jaar.

Welkom aan de nieuwe leden die zich aansloten bij onze gilde, welkom in de groep. We kijken er naar uit om iedereen te ontmoeten in ons dorp

 

Tot weldra in Schriek.

 

 

Nieuws

Kaartspel geannuleerd. Omdat we niet met een grote groep ...

In de Kijker

Tuttenboom Als Landelijke Gilde van Schriek willen w ...

 

Kaartspel geannuleerd. Omdat we niet met een grote groep mensen mogen samen komen gaat het kaartspel van 14 december en 11 januari niet door.

Als alles goed gaat starten we dus terug op op 25 januari. We doen ook ons best om het tornooi dan ook later in de lente te laten doorlopen.

We danken de spelers voor hun begrip.

 

Tuttenboom

Als Landelijke Gilde van Schriek willen we continu blijven investeren in de samenleving van Schriek. We willen zowel onze Schriekenaars, maar ook de nieuwe inwoners zich thuis laten voelen in Schriek, en iets wat ons allen met ons dorp verbind zijn onze kinderen. Zij groeien op in het dorp, gaan naar de lokale school en zij zijn misschien zelfs lid bij de KLJ. Deze kinderen willen we nu net zich ontzettend thuis laten voelen en daarom willen we hen een handje helpen op een belangrijk  moment in hun leven. Het loslaten van de tut is iets symbolisch en we willen dit nog specialer maken door voor hen een boom te voorzien waar zij hun tutje in kwijt kunnen en zo voor altijd verbonden zijn met de Schriekse bodem.

Ondertussen is de eerste tut gespot in onze tuttenboom aan de kerk

Een blijvende herinnering voor de peuter die de moed vond om zijn tut voorgoed vaarwel te zeggen.

Als tegenprestatie kreeg hij een verassing toegestuurd van onze Gilde.

Andere tutten zijn welkom!