Welkom bij Landelijke Gilde Schriek

Winter

 

Terwijl we elders in de wereld één van de strengste winters beleven moeten we hier nog wachten op de eerste echte vorstperiode. Niet dat we dit erg vinden, het scheelt heel wat in de stookkosten. Maar het spreekwoord zegt: “als de dagen lengen gaat de winter strengen”, afwachten dus…

Ondertussen proberen we in deze lange avonden wat gezelligheid te brengen met onze activiteiten voor de winter.

We heetten de vele nieuwe leden welkom in onze Gilde, welkom in de groep, hopelijk zullen jullie er zich snel thuis voelen.

De beste wensen voor 2018 en tot weldra in Schriek.

 

 

 

 

Nieuws

De bank van Landelijke Gilden Oproep aan al onze led ...

In de Kijker

Verslag Bezoek aan het Botermolenmuseum in Keerbergen ...

 

De bank van Landelijke Gilden

Oproep aan al onze leden!

Wij mogen in ons mooi Schriek, op het schoonste plekje van Schriek een zitbank plaatsen.

En jullie mogen kiezen waar deze in Schriek komt te staan!

Landelijke gilden nationaal heeft besloten dat we extra hard moeten kunnen genieten van ons eigen mooie dorp!

Er loopt een campagne vanaf 15 mei tot en met 15 juli, in deze periode kan je stemmen op je eigen favoriete plek, waar de bank volgens u moet komen.

Nu vragen we aan jullie om jouw favoriete plek door te sturen tegen 15 februari naar : jelle.claes@landelijkegilden.be en de 3 meeste voorkomende plaatsen zullen deelnemen aan de uiteindelijke verkiezing.

 

 

Verslag Bezoek aan het Botermolenmuseum in Keerbergen

Dinsdag, 28 juli kwamen een vijfentwintigtal personen om 14 uur aan de ingang. Na een korte “drink-pauze” begon de groep onder leiding van drie gidsen aan de rondgang in het museum.

In de verschillende afdelingen werd er geluisterd naar de deskundige uitleg van de gidsen. Wat een aanbod! Heel wat voorwerpen, waarvan ik er veel nog nooit gezien had, en dus niet kende, werden en besproken. Er is dus veel bijgeleerd. In één van de plaatsen was de inrichting met voorwerpen uit de oude kerk van Keerbergen, bijzonder. De preekstoel was een voorbeeld van kunst in de hoogste graad, prachtig. De kruisweg, de talrijke afbeeldingen en de verschillende orgeltjes gaven deze invulling een echt religieus karakter. Wat een inzet… wat een werklust moeten de leden van de heemkring aan de dag gelegd hebben om dit alles te realiseren… en dat met slechts een twintigtal leden! Trouwens alle medewerkers doen dit volledig gratis en op vrijwillige basis. Na een bezoek aan de schuur en de karrenafdeling (zelf door de leden gebouwd) konden de bezoekers nog genieten van een lekkere pannenkoek.

Het leerrijk bezoek eindigde voor de mensen rond 18 uur.

Rita Borré