Welkom bij Landelijke Gilde Schriek

Herfst

 

Na een schitterende nazomer maken we ons op voor de herfst.

Neem eens de tijd voor een stevige wandeling door het bos, wie weet vindt je er zelfs naast de paddenstoelen een Pokémon. Vergeet dan wel niet om niet alleen op het scherm van je smartphone te kijken, maar bewonder de prachtige herfstkleuren rondom u.

Binnenkort mag je iemand van het bestuur aan je deur verwachten om de lidkaarten te vernieuwen.  De lidmaatschapsbijdrage bedraagt ook dit jaar 26€.

Tot weldra in Schriek!

 

 

Nieuws

Onze Hoevebarbecue komt eraan! Niet op een zaterdag ...

In de Kijker

Verslag Bezoek aan het Botermolenmuseum in Keerbergen ...

 

Onze Hoevebarbecue komt eraan!

Niet op een zaterdag zoals vermeld in "Buitentips" maar traditioneel op de zondag het kortst bij 21 juli, dit jaar op 23 juli

 

Verslag Bezoek aan het Botermolenmuseum in Keerbergen

Dinsdag, 28 juli kwamen een vijfentwintigtal personen om 14 uur aan de ingang. Na een korte “drink-pauze” begon de groep onder leiding van drie gidsen aan de rondgang in het museum.

In de verschillende afdelingen werd er geluisterd naar de deskundige uitleg van de gidsen. Wat een aanbod! Heel wat voorwerpen, waarvan ik er veel nog nooit gezien had, en dus niet kende, werden en besproken. Er is dus veel bijgeleerd. In één van de plaatsen was de inrichting met voorwerpen uit de oude kerk van Keerbergen, bijzonder. De preekstoel was een voorbeeld van kunst in de hoogste graad, prachtig. De kruisweg, de talrijke afbeeldingen en de verschillende orgeltjes gaven deze invulling een echt religieus karakter. Wat een inzet… wat een werklust moeten de leden van de heemkring aan de dag gelegd hebben om dit alles te realiseren… en dat met slechts een twintigtal leden! Trouwens alle medewerkers doen dit volledig gratis en op vrijwillige basis. Na een bezoek aan de schuur en de karrenafdeling (zelf door de leden gebouwd) konden de bezoekers nog genieten van een lekkere pannenkoek.

Het leerrijk bezoek eindigde voor de mensen rond 18 uur.

Rita Borré